Sports 

Accueil > Sports > Randonnées

Randonnées

>Camí vell de Maçanet a Tapis

 

 

Distància: 5 Km. 

Desnivell: 300 metres

Temps aproximat: 1h 20' - de Maçanet a Tapis

Dificultat: Mitjana-Baixa

Aquest itinerari recorre l’antic camí de Maçanet a Tapis, utilitzat durant anys pels vilatans per desplaçar-se d’un poble a l’altre. Tot i que una part del camí ha servit d’eix de la nova carretera que uneix els dos pobles, encara s’hi conserva l’antic traçat que transcorre entre boscos de suro.

L’itinerari comença a la Plaça de l’Oficina de Turisme i ens enfilem per la pendent de l’aparcament, a mà esquerra. Prenem el camí entre les cases, al costat del supermercat. Arribem a un carrer asfaltat de la urbanització i continuem a la dreta, seguint amunt. Just abans d’arribar a la carretera de Maçanet a Tapis tranquem a la dreta i enfilem una pujada fins el bosc.

Seguim les corbes del camí dins el bosc de sureres de Can Pitxó. Tot seguit trobem la carretera i la seguim 300 metres per la vora dreta. Agafem un camí a mà esquerra que ens porta al Camp de Rieroles. Travessem el camp i pugem, seguint el camí fins la carretera. Travessem la carretera altra vegada i seguim el camí que ens porta a laFont de l’Abeurador. Aquí el camí passa paral•lel a la línia elèctrica i a 200 metres, a la baixada tranquem a l’esquerra per travessar la carretera de Tapis per tercera vegada. Baixem cap al Pont de Tapis on creurem el Riu Arnera. En aquest punt del camí s’hi pot observar l’empedrat original del camí a Tapis.

Arribem al Salt de l’Ós, i el camí comença a pujar pel costat del Molí de Tapis fins pràcticament la Serra de l’Ou, on trobem una pista forestal. Travessem la pista i continuem per la carretera de Tapis uns 200 metres. A mà esquerra tranquem en un camí que ens portarà a un viver i d’aquí enfilem fins arribar al poble de Tapis, on podem visitar l’Ermita de Sant Briç. Des d’aquí podem tornar a Maçanet de Cabrenys desfent el camí de pujada.

 

 

Documents adjoints

 

Commentaires

Commentaires (1 - 2 de 2)

 • 1 | Consorci Salines Bassegoda Envoyé le jour 01/09/2014, aux 11:24h

  Gràcies maria pel teu comentari, revisarem què ha pogut passar.

 • 2 | maria Envoyé le jour 20/08/2014, aux 17:38h

  han estat esborrades les senyals. no hi ha les marques blanques i verdes, i les que hi havien en els arbres les han rascat.

Envoyez-nous depuis ici vos commentaires

 •  

 • He llegit i entès la clàusula de protecció de dades de l'Avís Legal d'aquesta web
 • Vull rebre informació d'ofertes, promocions i properes activitats de Salines Bassegoda

* Camps obligatoris
** El Consorci Salines Bassegoda es reserva el dret d'esborrar o modificar
  aquells missatges ofensius o despectius.

 •   Voir sur Google Earth*
 •   Exportar amb GPX **

 •  
 • * Si no teniu el Google Earth el podeu descarregaraquí

   

  ** Si el vostre navegador o programa no accepta l'estàndard GPX (Format d'intercanvi GPS) proveu de convertir-lo a altres formats compatibles amb el programaGPSBabel
Camí vell de Maçanet a Tapis Angrandir l'image

 

  Camí vell de Maçanet a Tapis Camí vell de Maçanet a Tapis Camí vell de Maçanet a Tapis Camí vell de Maçanet a Tapis Camí vell de Maçanet a Tapis Camí vell de Maçanet a Tapis
 

De Maçanet de Cabrenys a Tapis.

Téléphone: 972 54 42 97

http://www.massanet.org

turisme@massanet.org

 
Usuari: Clau: